Dr. David Štěpán Plastic surgery Brno

PLASTIC SURGERY
Dr. David Štěpán

In our workplace you can find a group of experienced plastic surgeons, dermatologists and cosmeticians. In addition to laser and cosmetic procedures we provide procedures in the whole scope of plastic surgery.

DIAGNOSTIC CENTER OF
dermal pigmentation

Besides aesthetic surgery there is a supporting workplace Diagnostic and Dermal Pigmentation Treatment speciality using unique instrumentation operated by dermatologists – specialists. The Scar Treatment Center is also a part of this workplace.

Dr. David Štěpán
Plastic surgeon

Born on 18/9/1957, graduated in 1983 at Masaryk University in Brno, attestation in general surgeons in 1986 and in plastic surgery in 1991.

  • 1983 – 1993 Plastic and Aesthetic Surgery Clinic in Brno, Berkova 34
  • 1993 - 1995 Clinic of Reconstructive Surgery and Burns, Brno Bohunice
  • 1995 - 2006 First Private Clinic Laurea (2001 – 2005 Head of the Clinic)
  • Since 2006 a private practice only
  • Since 1992 Head of Center of Diagnostics and Treatment of Pathologic Skin Pigmentation

Residency and stints:

  • 1989/90 Hamburg: Private practice of plastic surgery Dr. Kluzak
  • 1990 Genoa: Clinic of plastic surgery – National institute for investigation and treatment for cancer.
  • 1991 Zurich: Clinic of Plastic and Reconstructive Surgery - regular employee
  • Short-term stints in Germany and Austria

Membership of specialized and professional organizations

ISAPS
  • Certified member of Society of Aesthetic Surgery
  • Member of Society of Plastic Surgery
  • Member of Society for of Laser in Medicine
  • Member of Burns Society
  • Member of Workshop of Advanced Plastic Surgery
  • Member of International Society of Reconstructive Microsurgery

Zeptejte se nás

Dotazy budou v poradně zveřejněny anonymně (bez jména a e-mailu).

Pokud doplníte e-mail přijde Vám upozornění, že dotaz byl zodpovězen.

Nejnovější zodpovězené dotazy

15.4.2021 22:13 Odstranění znaménka

Dobrý den,

objednala jsem se na vyšetření znamének dermatoskopem. Pokud by nějaké znaménko bylo špatné, lze jej ihned odstranit? Za jakou částku? Jsem pojištěnec VZP.

Děkuji

Odstranění mateřského znaménka by provedl plastický chirur v rámci operačních zákroků, které je potřeba naplánovat předem. Dermatoskopické vyšetřenímateřských znamének provádí dermatolog a i na toto vyšetření je potřeby se předem objednat, jak jste tou už asi udělala vy. Proto nelze z organizačních důvodů odstranit mateřské znaménko ihned po dermatoskopickém vyšetření. Na odstranění se ale můžete objednat a poku bude důvodem odstranění zdravotní riziko, bude zákrok proveden na účet pojišťovny.

15.4.2021 11:07 Vliv obřízky

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat na otázku, která mě delší dobu trápí a nevím na koho se obrátit. Byla mi ze zdravotních důvodů doporučena plná obřízka, ale po čtení informací (hlavně diskuze na internetu) váhám, protože se bojím, že po jejím provedení mi nezbyde dost kůže na plnou erekci, což zmenší velikost penisu. Abych uvedl hlavní důvod, proč mě to znepokojuje - v klidovém stavu mám poměrně malý penis, cca 7 cm, zatímco v erekci se prodlouží na 16 cm, což je více než dvojnásobek. Dočetl jsem se, (hlavně z diskuzí na internetu, takže nevím jestli tomu věřit), že při provedení plné obřízky u tohoto typu penisu, který je podprůměrně dlouhý v klidu, ale průměrný až nadprůměrný v erekci, někdy po zákroku nezbyde dostatek kůže a penis se v důsledku v erekci zkrátí. Je to pravda nebo se nemusím, zkrácení obávat?

Děkuji za odpověď

Vážený pane! Rozhodně nehledejte odborné informace v internetových diskusích. Ty které uvádíte jsou rozhodně přinejmenším podstatně zkreslené, nebo rovnou lživé. Obřízku ze zdravotních důvodů vám asi doporučil lékař. Řiďte se jeho radami. Jestli máte zájem o provedení operace na našem pracovišti, objednejte se na konzultaci. !!!! Provedení u nás je pro vás nevýhodné. Zakrok by jste platil, stál by 11 500 Kč, zatímco v nemocnici by mohl být proveden zadarmo!!!!!!!!!

7.4.2021 23:49 Keloidní jizva

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti s odstraňováním keloidních jizev v oblasti dekoltu. Zda po zákroku výsledek není ještě horší? Předem děkuji. S pozdravem

Keloidní jizvu nelze odstranit vyříznutím. Vytvořila by se znovu a byla by ještě horší, přesně jak píšete. Řešení tohoto problému není rozhodně jednoducé. Objednejte se na konzultaci - tojí 400 Kč.

25.3.2021 18:59 Abdomioplastika

Dobrý den po porodu dvojčat císařským řezem jsem shodila 50kg a mám velký převis a břišní rozestup dnes jsem po jedné konzultaci bohužel pan doktor nespolupracuje s pojišťovnou,chtěla bych se zeptat jestli u vás tato možnost je s dětmi bohužel není taková finanční rezerva a bohužel už mi začíná i více zdravotních problémů a ráda bych vyřešila než bude pozdě,děkuji za odpověď

Lituji, ale operaci kožního převisu břicha stejně tak jako operaci rozestupu přímých břišních svalů nemohu provést na účet zdravitní pojišťovny. Je to možné jen ve větších státních zařízeních a to pouze za určitých podmínek. Je otázka jestli je splňujete. Většinou je tato operace považována za operaci kosmetickou a ZP ji tedy nehradí.

21.3.2021 23:49 Obřízka

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat zda se dá nějakým zákrokem vyřešit problém s příliš dlouhou předkožkou? Obtěžuje to při sexu i hygieně a vypadá to dost legračně třeba ve sprše. Problém je že až do špičky vedou poměrně tlusté žíly tak by mě zajímalo zda se dá vůbec nějaký zákrok provést a zda je obřízka řešením. Děkuji

Podle popisu je vaše předkožka zcela normální. Obřízka je samozřejmě u vás možná, ale není nutná. Silné / viditelné cévy v podkoži se při operaci zatavují. S pozdravem Dr. ŠTĚPÁN

15.3.2021 16:54 Botulotoxin

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda provádíte aplikaci botulotoxinu do žvýkacích svalů (m. masseter)? Četla jsem, že je takto možné řešit bruxismus. Děkuji za odpověď.

Lituji, ale toto nepovádí. Toto řešení bruxismu bych vám ani nedoporučoval. Ochrnutí žvýkacích svalu a nemožnost kousat na 3 měsíce by pro vás mohlo být velmi nepříjemné. S pozdravem Dr.Štěpán

Více dotazů na téma naleznete v naší poradně.